Zet nooit te laag in

By 1 januari, 2021Overig

Mazzel. Weinig van onze klanten hebben zwaar onder de crisis te lijden gehad. Wij mogen daarom niet klagen. Integendeel. Met een omzetgroei van 25 procent hebben we het zelfs heel erg goed gedaan.

Alle verdiende centjes zijn wederom in onze dienstverlening geïnvesteerd. Wat dit betreft opereren we nog steeds als de beginnende schoolband die haar gage direct omzet in nieuwe apparatuur.

Maar na het lezen van Een Leven op onze Planeet zag ik de zaken toch anders.

In dat boek gebruikt David Attenborough de metafoor van de boom die groeit totdat hij zijn natuurlijke hoogte heeft bereikt. Dan vertelt zijn instinct hem dat hij moet stoppen, want hij heeft zijn grenzen bereikt.

De mensheid, licht Attenborough toe, is in de laatste 500 jaar enorm gegroeid, we zijn min of meer volleerd. Nu moeten we onze hersenen gaan gebruiken, net als die boom. Want in de natuur stijgt niemand door totdat de hemel is bereikt.

Dit, bedacht ik mij, moet ik niet als zoveelste nieuwjaarsboodschap de wereld in slingeren, maar ik moet daar daadwerkelijk iets mee gaan doen.

Groeien, maar dan anders.

Daarom wil ik in 2021 iets hebben ontwikkeld waarmee wij ons team en onze klanten kunnen helpen om in hun comfortzone te blijven, zodat zij in balans blijven met de natuur.

Zet nooit te laag in,

Rolf Baarda

Leave a Reply