Kom werken bij Bureau Baarda als Consultant Talent & Rewards

Parttime/Fulltime (32 – 40 uur)

Focus op mens, organisatie en beloning

Ben jij een adviseur die niet de systematiek of het proces centraal zet, maar de mens? Die graag organisaties helpt ontwikkelen waar medewerkers in kunnen excelleren? Ben je toe aan een tweede of derde stap in jouw carrière? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Wat ga je doen?

Primair ga je klanten helpen met de implementatie van Model Baarda in hun organisatie. Dat betekent het analyseren van het werk dat gedaan wordt binnen een functie of rol en dat vertalen naar een van de 8 rollen van Model Baarda. Samen met de klant ontwerp je een passende job matrix. Niet alleen kijk je naar de huidige stand van zaken, maar je neemt ook een voorschot op de nabije toekomst. Dan is een strategische blik op organisaties absoluut vereist. Daar stopt jouw werk echter niet. Samen met je opdrachtgever breng je in kaart welke positie iedere medewerker het beste past en waar problemen ontstaan. Als sluitstuk adviseer je over een passende beloningsstructuur.

Daarnaast heeft iedere consultant zijn eigen specialisme. Jouw specialisme is performance development en jij helpt jouw klanten om op en moderne manier dit in te richten. Het gaat daarbij over de waarde die onze aanpak gaat toevoegen aan medewerkers en organisatie. In het verlengde hiervan ben je ook betrokken bij het verder ontwikkelen van de visie en aanpak op dit onderwerp voor onze gehele organisatie.

Jouw weekindeling ziet er als volgt uit:

En wie ben jij?

Je bent een adviseur die graag verder denkt over de ontwikkelingen in ons vakgebied en organisatievormen. Je hebt een duidelijke visie en eigen ideeën, specifiek over performance development. Daarmee verrijk je ons portfolio en overtuig je de opdrachtgever. Je bent iemand die niet bang is de oude structuren los te laten en de opdrachtgever met een open blik bij de hand wil nemen.

Je kunt op management- en directieniveau met opdrachtgevers communiceren en een vertrouwensband opbouwen. Jij onderhoudt de relatie met de klant en bent verantwoordelijk voor het hele proces. Om dit te bereiken weet jij de vraag achter de vraag te achterhalen en kansen om te zetten in opdrachten.

Zelfstandigheid is noodzakelijk. Wij werken vanuit huis of bij de klant. Je hebt dus veel vrijheid je werk in te delen op een manier die bij je past.

Commercieel gevoel is belangrijk. Je bent bij Bureau Baarda namelijk verantwoordelijk voor
het hele proces. Door onze marktpositie en marketinginspanningen hoef je zelf geen leads te genereren. Wel voer je acquisitiegesprekken en maak je het samenwerkingsvoorstel, verzorg je de uitvoering van het project en begeleid je de klant na het initiële project.

Om bovenstaande redenen zoeken wij een adviseur, die een tweede of derde stap in zijn of haar carrière wil zetten, die:

  • Kennis van en ervaring met het HR-vakgebied heeft;
  • Een achtergrond in Organisatiekunde en/of ervaring met Performance Development of Talent Management heeft;
  • En er blij van wordt om de visie en invulling op dit vakgebied verder te ontwikkelen.

Wie zijn wij?

Alhoewel Bureau Baarda al ruim 25 jaar bestaat, zijn wij een klein en soms eigenwijs adviesbureau dat net even anders tegen zaken aankijkt. Onze aanpak sluit zowel goed aan bij organisaties die werken volgens het Agile gedachtegoed of een vorm van zelfsturing nastreven als meer traditioneel hiërarchische bedrijven. Onze klanten vind je in de maakindustrie, kennisintensieve bedrijven, dienstverleners en E-commerce organisaties. Als consultant kom je bij al deze typen organisaties.

Wij ondersteunen organisaties bij alles wat met waarderen, belonen en ontwikkelen van medewerkers te maken heeft:

  • Invoering van een nieuw functiewaarderings- en beloningssystematiek;
  • Moderniseren van het totale arbeidsvoorwaardenpakket;
  • Het opzetten van de performance development.

Wil je meer weten over Bureau Baarda en Model Baarda kijk dan op onze website: www.bureaubaarda.nl

Interesse?

Wij zijn benieuwd wie je bent en waarom jij denkt dat je bij Bureau Baarda past. Neem contact op met Geke Schuiteman via geke@bureaubaarda.nl of geef een belletje: +31 6 40 63 89 79. Solliciteer op deze vacature door te klikken op de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.