Tony Chocolonely

By 27 april, 2019Overig

Deze week schreef de nieuwe HR Manager van Tony Chocolonely mij de volgende mail.

Hier is sinds vorig jaar een functiehuis met bijbehorende salarisschalen geïntroduceerd op basis van de Hay methodiek. Zelf ben ik er niet heel gelukkig mee en merk dat we op bepaalde vlakken hier ook niet goed mee uit de voeten kunnen, zowel in Nederland niet als in de US en UK waar onze andere kantoren zitten. Ik mis een bepaalde mate van flexibiliteit in het systeem en de discussie rondom salarissen verplaatst zich eigenlijk naar een discussie over de inschaling. Naar horen zeggen biedt Baarda een systeem wat zowel duidelijkheid als flexibiliteit geeft.

Laat er geen misverstand over bestaan. De dames en heren van Hay zijn meer dan uitstekende professionals. Zij beheersen hun vak als geen ander. Maar ze gedragen zich wel als de timmerman die met hamer en nijptang een moderne keuken in elkaar komt zetten. Da’s niet meer van deze tijd.

Nu kan ik genoegzaam achterover gaan leunen en genieten van dit succes, maar het schept wel verplichtingen. We moeten nog sneller gaan groeien om aan alle aanvragen het hoofd te kunnen bieden.

Lekker hoor, dankzij Hay heb ik er weer een luxe probleem bij. Mocht je mij kunnen helpen, ik hoor het graag.

Werk ze,

Rolf Baarda

Leave a Reply