TMA en MB

By 2 januari, 2020Overig

Ons model kent geen grotere holacratische fan dan Voys in Groningen. Destijds waren zij de eerste klant met dit nieuwe besturingsmodel die een beroep op ons deed om het beloningsvarkentje te komen wassen.

Het holacratische gedachtegoed was toen nog zo pril dat ik eerst op Wikipedia moest opzoeken wat deze uit Amerika overgewaaide besturingsvorm feitelijk behelsde.

Het enthousiasme van Voys heeft ons nadien heel wat klanten gebracht. Tot in China werd Baarda geadopteerd (zie foto). Dan stap je natuurlijk met plezier in de trein om een aantal actuele vragen met hen door te nemen. ’s Morgens tien uur heen om ’s avonds om acht uur weer terug te zijn, te laat voor de warme pot. Dat dan weer wel.

Belangrijkste issue: hoe combineren we TMA met Model Baarda?

Voor wie het niet weten, de TMA-methodiek is een van de meest gebruikte psychologische testen om talenten, drives en andere eigenschappen te meten. Zeg maar: aan de oppervlakte brengen waar je sterke punten zitten en zaken waarvoor je niet voor in de wieg bent gelegd. Waar je beter van weg kunt blijven.

Terug naar de vraag. Mijn antwoord is stellig: veeg beide methoden niet op een hoop. Probeer de rollen van Model Baarda niet te vertalen in competenties van TMA. Niet omdat de laatste zo slecht is, zeer zeker niet, maar omdat Model Baarda een instrument is dat zich boven de zeespiegel bevindt. Het vertaalt zichtbaar gedrag in niveaus van probleemoplossend vermogen. Methodieken als de TMA meten onder water: zij brengen zaken aan het licht die anders aan het oog onttrokken blijven.

De TMA’s van deze wereld zijn goed inzetbaar om te meten bij welk werk zich iemand comfortabel voelt. Zij zeggen weinig of niets over het niveau, laat staan dat zij het verschil maken tussen junior, medior of echte senioriteit. Hooguit kunnen zij het gedrag verklaren, maar voorspellen kunnen zij dit niet.

Wil je dus weten op welk level jij in je comfortzone zit, gebruik dan Model Baarda. Wil je ook weten of sales dan wel administratie bij je past, gebruik dan een talentenscan. Samen vullen zij elkaar prima aan.

Werk ze,

Rolf Baarda

Leave a Reply