Team Baarda

Ontdekken, delen en gewoon doen, maar ongewoon zijn.

Dit is wat alle teamleden van Bureau Baarda typeert. We onderzoeken; vragen door en halen hiermee soms diepliggende organisatie weeffouten naar boven. We nemen niets voor vanzelfsprekend aan. We stellen dus vaak de vraag: waarom? Dit resulteert vaak in compleet nieuwe inzichten. Waarom organisaties op een bepaalde manier in elkaar steken en medewerkers op een bepaalde manier presteren. Waarom managers worstelen met de beantwoording van de vraag waarom de ene medewerker meer verdient dan de ander. 

Onze in de praktijk verkregen expertise delen wij graag met je. We geven handvatten hoe je medewerkers kunt beoordelen op basis van hun toegevoegde waarde. En hoe je hen kunt helpen met het stellen van realistische ontwikkeldoelen en hier ook de voortgang van kunt monitoren. Zodat zij worden uitgedaagd op doelen die passen bij hun capaciteiten. Dit voorkomt dat medewerkers worden “overstretched”, met een burn-out of onvrijwillige aftocht tot gevolg.

Jouw organisatie profiteert van onze beoordeling-, ontwikkel- en beloningsmechanismen die werken. Met als resultaat: tevreden medewerkers die zich blijven ontwikkelen. En bovenal: een eerlijke en transparante beloning voor iedereen!

Deze expertise en methoden hebben wij vastgelegd in het Model Baarda. Een rollenmodel dat niet alleen functies waardeert, maar ook de toegevoegde waarde van individuele medewerkers in kaart brengt.

In gesprekken valt vast onze “down to earth” taalgebruik en manier van werken op. Wij gebruiken geen dure “consultancy taal”. We werken niet op basis van uurtje factuurtje. We durven te ondernemen en spreken een vaste prijs tarief met je af voor een specifiek kennis traject. Best ongewoon in dit wereldje!

De: “ontdekken, delen en gewoon doen, maar ongewoon zijn” lijfspreuk komt van origine van Rolf Baarda. Hij is ruim 25 jaar geleden met dit bureau begonnen uit onvrede met de bestaande functiewaarderingssystemen. Maar ook uit praktische overwegingen. “Nadat ik bij Berenschot het vak van beloningsadviseur had geleerd, werd mijn dienstverband beëindigd. Ook ik heb dat dus meegemaakt. Sollicitaties waren niet direct een succes, zodat ik als jonge vader gedwongen was verder te gaan als zelfstandig adviseur. Dat was in 1992 en bleek een goede zet” aldus Rolf.

Sinds 2 jaar hebben wij alle verzamelde kennis en ervaringen online toegankelijk gemaakt middels ons webplatform genaamd PeoplePoint. Een absoluut uniek webplatform met nu al, voor managers en medewerkers, functionaliteiten om je vingers bij af te likken. Maar we zijn nog niet klaar. Jullie kunnen van Baarda Software, dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en onderhoud van het PeoplePoint webplatform, de komende jaren continu updates met nieuwe functionaliteiten en meer gebruiksgemak verwachten. Denk daarbij aan slimme koppelingen met bestaande HR-suites of zelfs de ontwikkeling van meerdere plug-ins voor prominente HR-suites die het Model Baarda gedachtegoed aan hun klanten willen meegeven.

Want ons doel is uiteindelijk dat de meeste klanten met behulp van PeoplePoint, de rollen van hun medewerkers zelfstandig kunnen vastleggen en hen te helpen met hun performance development. Dus zonder daarbij afhankelijk te zijn van dure adviseurs.

En onze ambitie rijkt verder. Ook internationalisatie staat bij ons op de agenda. Want het Model Baarda gedachtegoed is ook uitstekend toepasbaar in andere landen.

Onze droom? Ons gedachtegoed grenzeloos verspreiden!

Geke Schuiteman
Consultant Bureau Baarda
T. +31 (0)640 638 979
E. geke@bureaubaarda.nl
Lennart de Winter
Consultant Bureau Baarda
T. +31 (0)627 090 108
E. lennart@bureaubaarda.nl
Pim Hulskorte
Product Owner
Baarda Software
T. +31 (0)613 024 539
E. pim@bureaubaarda.nl
Marc van Neerven
Chief Technology Officer
Baarda Software
T. +31 (0)624 615 038
E. marc@bureaubaarda.nl
Ronald Ederveen
Business Development
T. +31 (0)654 964 240
E. ronald@bureaubaarda.nl
Rolf Baarda
Chef de Mission
T. +31 (0)416 272 092
E. rolf@bureaubaarda.nl