Start boek

By 9 mei, 2018Overig

‘Mijn vraag is waar jouw passie voor functiewaardering vandaan komt? Je bent super gedreven en enthousiast als je over je vakgebied praat, maar waar komt dit vandaan?’

Deze en vele andere vragen kreeg ik op mij afgevuurd na de aankondiging dat ik een boek wil maken over een onderwerp dat zo veel mogelijk van onze klanten interesseert.

Daarom, mailde ik, heb ik een simpel verzoek aan jou. Namelijk: als je mij één vraag zou mogen stellen over mijn vak, welke zou dit dan zijn?

Nou, dat heb ik geweten.

‘Wat een leuk initiatief’ was meermaals de aanhef boven de 40 replies die van diversen van jullie mocht ontvangen.

Zoals ik kon verwachten liep de vraagstelling sterk uiteen.

Zij waren zowel strategisch van aard (‘en ‘kan belonen bijdragen aan plezier en een betere wereld?’); tactisch (‘Hoe maak ik medewerkers bewust van het salaris dat zij verdienen?’)’ als operationeel van aard (‘Wat als een medewerker zichzelf niet herkent in de uitkomst van de BPI?’).

Veel vragen ook over de toekomst (‘Ik ben heel benieuwd of we over 10 jaar naar een systeem gaan dat medewerkers zichzelf gaan belonen.’) en over motiveren (‘Zijn bonussen om te bestraffen of om te belonen?’).

Waar ga ik nu over schrijven?

In mijn presentaties merk ik dikwijls op dat de waarheid niet bestaat. Net zo goed als dat het beste beloningssysteem niet bestaat.

Veel hangt af van het type onderneming en de bedrijfscultuur, de verwachtingen en bedoelingen die men heeft, de keuzes die worden gemaakt en de zorg die de uitvoering gekregen heeft en krijgt.

Kortom, het waarom, hoe en wat doen er alle toe, de één niet meer dan de andere.

Als ik daarover ga schrijven, dacht ik, komen de antwoorden op al die 40 vragen als vanzelf langs. Want ook die gaan over al die zaken die belonen succesvol maken: het waarom, hoe en het wat.

‘Hoe maak je van belonen een succes?’

Rolf Baarda

Leave a Reply