Salarissen op de afdeling Sales

By 27 februari, 2020Overig

Salarissen op de afdeling Sales

Een vertegenwoordiger in stofzuigers belt aan bij een boerderij. De boerin doet open.

‘Dag mevrouw, ik ben vertegenwoordiger van stofzuigers. Hele goeie. En om dat te bewijzen, gooi ik nu een doos mestkorrels over uw tapijt. Vrees niet. Met mijn stofzuiger maak ik alles weer helemaal schoon. Elke korrel die ik achterlaat, eet ik hoogst persoonlijk op.’ Waarop de boerin droogjes opmerkt: ‘Begin dan maar vast, want wij hebben hier geen elektriciteit’.

Ze staan bekend als snelle babbelaars, die lui van de afdeling Sales. Niet altijd even slim, wel gewiekst en soms doortrapt. Geraffineerde onderhandelaars die geslepen als zij zijn net ietsje meer salaris weten binnen te hengelen dan hun minder assertieve collega’s dat doen.

Een mythe.

Gelijk aan ons salarisonderzoek van vorig jaar deden we de opvallende constatering dat bij functies op het Allround (zeg maar de ouderwetse vertegenwoordiger met het orderboek) en Vakspecialistisch niveau (denk aan een serieuze accountmanager) sales lager of gelijk wordt betaald dan binnen de BV Nederland!

In bovenstaande grafiek staat per rol de percentielverdeling weergegeven, waarbij het traject mediaan – 75ste percentiel door ons wordt opgevat als marktconform. Verder is opgenomen het verschil met het salarisniveau met vorig jaar, uitgedrukt in een percentage. Daaronder staat het verschil tussen het huidige salarisniveau met dat van de BV Nederland, waaruit je de relatieve arbeidsmarktpositie – de schaarste op de arbeidsmarkt – kunt afleiden.

Een verklaring zou kunnen zijn, dat deze medewerkers beschikken over een relatief grote variabele beloningscomponent. Toegegeven, in de Baarda Salary Standard die wij gratis en voor niets elk jaar ter beschikking stellen aan onze klanten (merk op dat dit een aankoopsignaal is) meten wij niet of en zo ja hoeveel sales ontvangt aan bonussen. Maar hoe dan ook, dat sales zoveel beter betaalt, mag men met recht verwijzen naar het rijk der fabelen.

Voor de business developers, product managers en key accountmanagers op Professional niveau (conceptuele denkers die langdurige, intensieve samenwerkingsverbanden opzetten) constateren wij daarentegen wel hogere salarissen dan de BV Nederland. Wellicht is in de hogere echelons van organisaties een grotere vaste beloningscomponent in de total package opgenomen.

Werk ze,

Rolf Baarda

Leave a Reply