Opel Mokka

By 19 november, 2019Overig

Geef het maar toe Baarda, je bent gedeformeerd. Ga ik op vakantie naar Andalusië stuit ik niet op een klein ergernisje, maar zie ik de humor in van een mooi staaltje operational excellence.

Je weet wel, operational excellence zijn van die bedrijven die alles doen om de kosten zo laag mogelijk te houden en toch erin slagen jou het gevoel te geven dat je koning bent. Hoe krijgen ze het voor elkaar.

Nou zo.

Thuis had mijn vrouw online een auto besteld. Uit ongeveer 260 modellen – ja mevrouw, voor elk wat wils – had zij haar keuze bepaald. En wat voor een: een Opel Mokka.

Ik had er echt nog nooit van gehoord, een Opel Mokka, maar prijs en comfortniveau waren OK, dus ik zeg doen. En met een klik van de muis stond op het vliegveld van Malaga een Opel Mokka voor ons klaar.

Dat denk je dan, maar op het vliegveld van Malaga kregen wij niet de sleutels van onze Opel Mokka, maar die van een KIA huppeldepup.

‘Niet erg’, zei de man achter de balie waar mijn vrouw, die kan dat dan niet laten, verhaal ging halen, ‘prijs en comfort niveau zijn precies hetzelfde.’

‘Trouwens’, voegde hij er lachend aan toe, ‘ik heb nog nooit van een Opel Mokka gehoord!’

Waren wij er weer ingetuind.

Werk ze,

Rolf Baarda

Leave a Reply