Ook wij een ronde verder

By 17 april, 2019Overig

De oude en nieuwe wereld zaten gisteren bij elkaar om tafel. Het FNV – dat 10 jaar geleden het rollenmodel als niet ter zake doende de rug had toegekeerd – aan de ene kant, de ING aan de andere.

De bank heeft een probleem, zo was aan de onderhandelingstafel gediagnosticeerd. Zij heeft agile werken geïntroduceerd, men werkt daar in steeds wisselende squads, chapters en tribes, maar kan de vertaling niet goed maken naar beloningsmanagement.

Dat bonussen voor de top onwerkzaam zijn, ziet de ING niet, dat het rollenmodel het antwoord is op hun probleem, ziet men gelukkig wel.

Sterker, het enthousiasme was zo groot dat men direct het model wilde loslaten op alle bankjongens en – meisjes, toch een slordige 15.000 man. Of dacht ik dat alleen maar te horen door mijn enthousiasme vanwege hun geestdriftigheid?

Hoe dan ook, de ING is onbegonnen werk en zou ten koste gaan van de klanten die nu met ons samenwerken. Maar om die opdracht gaat het mij ook niet. Heel Nederland mag vieren dat Ajax naar de volgende ronde is, ik gedenk mijn overwinning op het FNV.

Werk ze,

Rolf Baarda

Leave a Reply