Korn Ferry heeft er weer eens niets van begrepen

By 15 december, 2020Overig
  1. Begrepen: Arie was een zelfstandige zonder personeel avant la lettre met een zelf ontwikkeld bonussysteem. Bij het eerste ochtendgloren, aan de rand van het kniehoge groen, scherpte hij met een strijkhout zijn zeis. Vervolgens smeet hij een goedgevulde kruik met jenever voor zich uit in het hoge gras, spuwde in zijn handen en maaide als een bezetene naar de drank toe. En zo verder tot hij klaar, óf de kruik leeg was (uit: Rondom de Sloterbrug van schrijvers Paul Kroes, Kees Schelling en Jan en Kees Loogman). Dank Arie voor dit heldere inzicht in hoe bonussen werken.
  2. Begrepen: Op de lange termijn heeft het geen enkele zin om CEO’s meer te belonen dan de markt. Dat concludeert de Belgische Vlerick Business School. Op de korte termijn levert het wel wat op, maar na verloop van tijd pakt het juist negatief uit voor de bedrijfsprestaties. Dat concludeert hoogleraar Xavier Baeten op grond van zijn onderzoek. Dank Xavier, voor de bevestiging van onze vermoedens op dit punt.
  3. Niets van begrepen: Our research has identified short-term incentive and bonus pay design as one of the top five areas of focus for businesses over the next six months to two years—and with good reason. Good variable play plans incentivize remarkable contribution. They communicate strategic priorities and drive the right behaviors. And they ensure that the best talent is adequately insulated from competitor moves. Dank concullega Korn Ferry voor dit misleidend inzicht.

Mag ik iedereen die ons door het jaar 2020 heeft heen geholpen, hartelijk danken voor hun support? Weet dat we dit heel erg hebben gewaardeerd. Als we in 2021 iets terug kunnen doen, zullen we dit zeker niet laten.

Tot in het nieuwe jaar,

Rolf Baarda

Leave a Reply