Je loopbaan een bestemming geven

By 22 augustus, 2020Overig

Is schat zo’n 15 jaar geleden dat ik mijn golfvaardigheidsbewijs heb behaald. Toen nog met de bedoeling regelmatig een balletje te gaan slaan met mijn vrouw, een idee dat wij omwille van onze goede relatie weer snel vaarwel hebben gezegd.

Wat mij nog altijd bijstaat is de les die mijn trainer destijds gaf: geef je club een bestemming.

Schitterend.

Nooit gelukt natuurlijk, althans die club kiest zijn reisdoel nog altijd helemaal zelf, maar sindsdien is mijn meest gekoesterde oneliner geworden: ‘Geef je loopbaan een bestemming’.

En dan bedoel ik vooral de intentie die je hebt om precies daar in de leerweg uit te komen, waar je op je best bent en helemaal in balans.

Een goed moment om een belangrijke curve bij jullie te introduceren. Let op, de verhoudingen zijn nagenoeg altijd constant.

Met 75 procent is verreweg het grootste deel ‘volleerd’ of op weg naar die positie toe. Goed volk met maar één duidelijk nadeel, aangekomen op hun bestemming, begint na een jaar of vier het verval.

Dat je denkt, dat kunstje heb ik nu wel gezien, kom eens met wat nieuws. Van die mensen die vinden dat jouw idee niet gaat werken, omdat hun dat ook niet is gelukt. Vaders en moeders van kinderrijke gezinnen die verwijtend verzuchten ‘Moet ik nu alweer’, maar de energie ontberen om die herhaling te voorkomen. Personeelsleden die zeggen best voor een andere baas te willen gaan werken, maar dat – helaas voor hen zelf – niet doen. Vrouwen én mannen van het glazen plafond. Medewerkers kortom, die werken om te leven. Van die mensen.

Het omgekeerde bestaat ook. Dat zijn de maximaal 15 procent werknemers die hun leercurve niet afbreken, maar doorzetten. Van het slag dat als een spons opzuigt wat er op hun vakgebied gebeurt, anderen willen coachen, uitdagingen zelf selecteren, belangrijke interventies doen en hun team naar het next level brengen. Wij noemen die categorie ‘buitengewoon’.

En dan heb je nog de 10 procent loontrekkers die gekozen hebben voor een god-mag-weten welke bestemming. In elk geval niet die van jouw bedrijf. Van die mensen die na twee weken ziekteverlof binnen komen met een welgemeend “Ik ben weer beterrrr!”, terwijl het zonder diegene juist stukken beter ging. Van die mensen die in onze projecten issues worden genoemd, gele vlaggen of gevalletjes apart, wat steevast eufemismen blijken voor ‘liever kwijt dan rijk’. Van die mensen.

Zeg eens, welke bestemming heb jij jouw loopbaan meegegeven?

Werk ze,

Rolf Baarda

Leave a Reply