Ik heb een probleem

By 29 mei, 2019Overig

Probleem, probleem, probleem. Ja ik ben er maar eerlijk in, ik heb een probleem.

Wat is het geval? Frank Kalshoven van de Argumentenfabriek schrijft regelmatig columns in de Volkskrant die ik altijd met veel aandacht lees. En een columnist die je volgt bevestigt doorgaans je mening over zaken, want anders is hij niet zo interessant. Toch?

Zie daar mijn probleem: Frank Kalshoven heeft nu iets opgeschreven waar ik altijd fel tegen ben geweest. Hij stelt voor om de individuele loonontwikkeling af te laten hangen van de bedrijfswinst. Mee-ademen heet dat al jaren in het vakjargon. De HayGroup was er altijd groot voorstander van. Dus ik, bijna automatisch, volledig tegen.

Voor werknemers betekent dit beloningsbeleid dat in een periode met hoge winsten (zoals nu) hun inkomen hoger is dan wanneer ze alleen vast salaris zouden krijgen; valt de winst vies tegen, dan is het gecombineerde loon- en winstinkomen van werknemers juist lager dan wanneer ze alleen vast loon zouden krijgen.

Meteen dan maar doen, dat mee-ademen?

Opgelet, niet te snel instemmend knikken. Frank Kalshoven is econoom en economen hebben over het algemeen weinig op met motivatietheorieën. Als die zien dat auto’s op benzine kunnen rijden, dan is de conclusie dat benzine een prima brandstof is. Economen vragen zich niet af wat dat betekent voor het milieu.

Als ik terugval op mijn principes zeg ik dat Kalfhoven’s voorstel niet gaat werken. Namelijk omdat het vaste loon je competenties vergoedt, terwijl het variabele deel gekoppeld is aan jouw prestaties, of dat van je team of organisatie. Dus als het vaste loon niet lineair meegroeit met jouw toegevoegde waarde, is er wat mij betreft iets fundamenteels onjuist aan de hand.

Maar ik ben ook tegen, omdat heel veel mensen – en zeker niet de minsten(!) – helemaal niet zo ondernemend zijn. Die krijgen stress van als die onzekerheden. En wie zit daar op te wachten?

En dan nog dit: welk bedrijf krijgt nog personeel als de winst onder druk staat? Of erger, gaan jouw medewerkers niet en masse op zoek naar graziger weiden als het bedrijfsrendement een inzinking vertoont?

Nee, laat deze kelk aan mij maar voorbij gaan. Wat mijn held er ook van vindt.

Werk ze,

Rolf Baarda

 

Link naar het artikel van Frank Kalshoven: https://bit.ly/2Ib77Sb

Leave a Reply