ICT slecht betaald

By 24 januari, 2020Overig

Excuus voor deze haastig geschreven blog. Het coronavirus is in aantocht en heeft op het moment van schrijven al 17 mensen de dood in gejaagd, waaronder en 89-jarige man die ook al leed aan kanker. Vroeger, tijdens een griepgolf waarvan half Nederland slachtoffer was, hoor ik mijn moeder nog zeggen dat Rolfie Dolfie een hardnekkige verkoudheid had. Hoe naïef kun je zijn! Ik besef het mij nu pas.

Snelheid is geboden.

Als mij nog de tijd is gegund om jullie te bereiken, wil ik die graag benutten om een groot misverstand de wereld uit te werken. Wat dit is? Dat ICT’ers tegenwoordig niet meer te betalen zijn.

Uit het salarisonderzoek dat wij onder onze immer uitdijende community uitvoerden blijkt zonneklaar, dat, schrik niet, de salarissen van deze beroepsgroep op of onder die van de BV Nederland liggen. Kern (volleerde) Vakspecialisten scoren gelijk aan de BV Nederland, namelijk max 4.745, terwijl Kern (volleerde) Professionals zo’n 4 procent daaronder krijgen uitbetaald (max 6.225).

Ongelooflijk toch?

Vonden wij ook. Daarom checkten wij onze uitkomsten met die van de DDA, het Dutch Digital Agencies, waarbij de belangrijkste ICT-bedrijven zijn aangesloten.

En wat bleek? De DDA scoort zelfs nog onder onze meetresultaten. Met andere woorden, je kunt nog beter buiten de ICT-branche werken dan er binnen. Althans, als salaris je enige motivator is.

Ons advies is daarom: hou gewoon vast aan je eigen marktconforme loonlijn, ook als het ICT’ers betreft. Ga er zeker niet boven zitten!

Zo, het is er uit. Was ik nog op tijd? Dan mag nu dat coronavirus doorkomen!

Werk ze,

Rolf Baarda

Leave a Reply