Geef je loopbaan een bestemming II

By 31 augustus, 2020Overig

De Kromme. In Nederland loopt een oude zeurkous rond die men de Kromme noemt. Niet vanwege zijn gebukte houding of wat dan ook. Maar omdat hij als voetballer elke bal met een sierlijke curve liet landen op de stropdas van een teamgenoot. Ik heb het over Willem van Hanegem en als rechtgeaarde Ajacied wilde ik het bij dit compliment graag laten.

Vorige week lanceerde ik ook een curve. Ik heb jullie toen verteld over de redelijk constante verhouding tussen degenen die geen bestemming aan hun loopbaan geven – de absolute underperformers die anderen alleen maar tot last zijn, degenen die werken om te leven en hen die precies de omgekeerde opvatting erop nahouden. Daarbij is de middelste groep met 75 procent verre in de meerderheid.

Ik ga dit nu nuanceren. Twee dingen.

Één. Alleen die 75 procent is min of meer een constante. Met andere woorden, als het aantal underperformers toeneemt, neemt het percentage buitengewoon goede medewerkers in dezelfde mate af. Bijvoorbeeld naar 10 procent. Heb je daarentegen verhoudingsgewijs meer medewerkers die er met kop en schouders bovenuit steken – 20 procent is al heel erg veel, dan heb je wellicht niet meer dan enkele underperformers in je bedrijf. Kwestie van de geest die bij jullie domicilie gekozen heeft. Wat denk je, wat is die bij jou?

Twee. De grote groep van 75 procent is in twee delen te splitsen. Het eerste deel is op weg naar zijn optimum performance, de tweede begeeft zich daar langzaam vanaf. Als een raket die naar de maan vliegt, wat rondjes cirkelt en weer koers zet terug naar daar waar het vandaan kwam. De heenreis maken degenen die junior of medior in hun leerweg zijn. Alsmede de ‘volleerden’, niet langer actief in hun functie dan een jaar of vier. Want daarna neemt de perceived contribution geleidelijk aan af en is men hard toe aan een volgende job, om aan verbranding in de dampkring te ontsnappen. Keep the spiracy alive!

De grote vraag nu is: heb ik gelijk? Zijn de verhoudingen zoals ik die heb beschreven en is de constante wel zo constant als ik aanneem dat die is?

Aan mijn collega en beloningsspecialist Lennart de Winter heb ik gevraagd dit eens aan de hand van reële data uit te zoeken. Ben heel benieuwd. Volgende week het resultaat.

Werk ze,

Rolf Baarda

Leave a Reply