Gaat het nog een beetje?

By 24 april, 2020Overig

Gaat het nog een beetje mensen? Ik bedoel thuis zo dicht opeen gepakt? Mijn vrouw en ik zijn inmiddels op het 3-meter huwelijk overgestapt. Om erger te voorkomen. Onderzoek naar onze woonsituatie heeft uitgewezen dat we nog kunnen opschalen naar vijf. Wij komen er dus wel uit.

Maar niet iedereen heeft dat geluk. Deze week had ik nog een call met een moeder met een kind op schoot van twee. Kan, maar tot een serieus gesprek kwam het niet.

Zo op afstand samenwerken, zullen we dit na de crisis blijven doen?

Wij in elk geval niet.

Elke dag wenst ons team elkaar een digitaal goede morgen, terwijl we een blik werpen op elkanders net niet uitgeslapen hoofd dat nauwelijks uitsteekt boven de onderrand van het computerscherm.

En dan begint het, na een maandje, kleine onderhuidse wrijvinkjes die nog even blijven hangen, ook als je elkaar voor die dag weer succes hebt gewenst. Langzaam sluipt het weg, dat onoverwinnelijke teamgevoel.

Op die momenten ben ik bang dat wij er na 300 jaar achter komen, dat er meer is dan het tastbare, meetbare tussen mensen in dezelfde ruimte. Dat dit, wat nog ontdekt moet worden, precies is waar ons corona-leventje mank aan gaat: spanningen die op een natuurlijke wijze tot ontlading komen.

Geheel tegen de regels in hebben we toen besloten om vandaag, bij mij thuis, te gaan genieten van het voorjaarzonnetje, een goed glas wijn en – echt daar was iedereen het volmondig over eens – weer eens van elkaar.

Werk ze,

Rolf Baarda

 

Zin in een webinar ‘Leergang Baarda-consultant’?  Meld mij dit, dan organiseer ik er een.

Leave a Reply