Een bonus hoort erbij

By 5 oktober, 2018Overig

Prestatie-indicatoren stellen medewerkers beter in staat om goed te presteren. ‘Die helpen prioriteiten te stellen, waardoor je meer of beter werk kunt afleveren tegen dezelfde inspanning,’ zegt Bianca Groen van de Universiteit Twente die onderzoek deed naar de effectiviteit van bonussen.

Uit haar onderzoek blijkt zonneklaar dat medewerkers hun prestaties op het werk kunnen verbeteren door samen met hun leidinggevenden prestatie-indicatoren te ontwikkelen. Haar promotieonderzoek toont aan dat zowel medewerkers als leidinggevenden de kwaliteit van samen ontwikkelde prestatie-indicatoren hoger vinden. Dit komt mede doordat medewerkers hun eigen ideeën terugzien in de prestatie-indicatoren.

Overigens blijkt de bonus an sich niet noodzakelijkerwijs te leiden tot betere prestaties. Het onderzoek van Groen vond namelijk geen verband tussen prestaties en concrete beloningen, zoals bijvoorbeeld bonussen, salarisverhoging en promotie. Voor niet-concrete beloningen, zoals discussies en complimenten, was dit verband er wel.

In het bedrijf waar Groen onderzoek deed naar het samen met medewerkers prestatie-indicatoren ontwikkelen, werden de indicatoren niet gebruikt voor een formele beoordeling of concrete beloningen. Tóch verbeterden de prestaties aanzienlijk sinds de indicatoren in gebruik waren. De medewerkers gaven aan meer complimenten en steun van hun leidinggevende te krijgen. Ze zijn door de inzet van indicatoren goed in staat te laten zien hoe goed ze hun werk doen.

Conclusie: variabele beloning helpt doelstellingen helder en duidelijk te formuleren. Daarin schuilt misschien wel haar grootste kracht. Want doelstellingen motiveren, zelfs als daar geen geld tegenover staat.

Werk ze,

Rolf Baarda

Leave a Reply