De firma VOS

By 2 juli, 2019Overig

Het heeft niets met beloningsmanagement te maken, maar alles met ergernis. Mag ik het even bij je kwijt?

Het betreft de firma VOS. De firma Volstrekt Overbodige Service. Dat bedrijf komt hier langs voor onderhoud aan de CV-ketel, de alarminstallatie, brandmelders en weet ik veel voor wat nog meer.

De firma VOS heeft uitgevonden dat al die apparaten bij mij thuis precies na 365 dagen nagekeken moeten worden, want anders zouden ze het wel eens spontaan kunnen begeven. En sla geen jaar over, want de garantiebepalingen laten geen langer uitstel toe.

De firma VOS kost mij bergen met geld, terwijl ik heel zeker weet, dat wat zij doet absoluut niet noodzakelijk is. Maar het contract opzeggen durf ik ook weer niet. Stel dat… Inderdaad. Als jij het niet denkt, zegt je vrouw het wel.

Is dan alles alleen maar kommer en kwel als VOS weer aan de deurbel trekt. Nee, zeker niet. Het is niet alleen halen, het bedrijvensyndicaat komt ook wat brengen. Notitieblokjes. Ik krijg er soms wel drie. “Voor het vrouwke meneer, kan zij haar boodschappenlijstje weer op kwijt”.

Bij dezen beloven wij jou, beste klant, alleen op uitdrukkelijk verzoek langs te komen. Eerder komen wij niet, hoe nodig het soms ook is.

Werk ze,

Rolf Baarda

Leave a Reply