Canon van HRM is uit

By 23 november, 2019Overig

De Canon van HRM is uit. Leve de samenstellers van dit lijvige boekwerk dat in 900 pagina’s de 50 belangrijkste theorieën op ons vakgebied voorziet van een gemeenschappelijke kaft.

Of eigenlijk 49+1, want Beatrice van der Heijden en Ans de Vos, naast Willem de Lange verantwoordelijk voor het selectiewerk, hebben ook hun eigen, voor mij volstrekt onbekende geschrift Sustainable Careers op plaats 50 gezet. Pal achter de erkende mastodonten Archyris, Hertszberg en Csikszentmihalyi (spreek uit: Csikszentmihalyi). Daar is lef voor nodig.

Voor wie stel je zo’n boekwerk samen?

Goede vraag. Ik beeld mij een koude, regenachtige zondagmiddag in, een knisperend haardvuur en meanderend pianomuziekje op de achtergrond. Mijn vrouw wordt de laatste Nicci French ingezogen en ik open de Canon van HRM op bladzijde 486, omdat ik daar vorige week ben blijven steken, hunkerend naar meer.

Zalig om mij weer een volle drie uur lang te kunnen onderdompelen in het Job Characteristics Model van Hackman & Oldham; Protean Careers van Douglas Hall en, ook al zo’n blijvertje, het Demand-Control Model van Robert Karasek. Nee laat de lange donkere dagen maar komen, ik vermaak mij wel.

Voor de lol ben ik voor mijn eigen boekenkast gaan staan en heb daar de vijf meest inspirerende boeken uitgehaald. Hier komen mijn kanonnen in historische volgorde:

  1. Trossen los Kameleon! leerde mij het avontuur te omarmen.
  2. Turks Fruit deed de romanticus in mij ontwaken.
  3. ‘Gebruik je hersens’ waar mijn moeder mee aan kwam zetten.
  4. Good to Great van Jim Collins, toch wel m’n bijbeltje.
  5. Het Grote Gevecht waarvan ik net de laatste pagina omsla. Ga dit boek maar lezen, als je werkelijk bezieling zoekt.

Werk ze,

Rolf Baarda

 

 

Leave a Reply