Best wel een spannende dag

By 1 februari, 2019Overig

Best wel een spannende dag. Triple Jump, een 80 man/vrouw sterke ideële vermogensbeheerder uit Amsterdam, was vandaag onze eerste klant die PeoplePoint 1.0 mocht testen.

Lucas en Pim, onze product owners die al ruim een jaar bezig van het platform een doorslaand succes te maken, zaten zichtbaar gespannen achter hun laptop om via Skype HR Manager Jeanette Bouman alle ins and outs van het nieuwe systeem uit te leggen.

Zou zij tevreden zijn, of zelfs verrast door het resultaat? Want we kennen Jeanette inmiddels wel een beetje. Die neemt geen genoegen met een mager zesje. Alles moet bij haar op en top in orde zijn.

Eerst werd de import getoond van medewerkers, functies en teams. Daarna volgde het instellen van de rechten en andere instellingen, waarna het projectenoverzicht werd doorgenomen en hoe je een project aanmaakt.

Tot hier was alles duidelijk en naar haar wensen. Af en toe was nog wat extra uitleg nodig maar op vragen als; ‘Kan ik iets van tekst toevoegen aan de welkomst e-mail’ en ‘Is het mogelijk om als HR alle projecten in te zien’ konden zij een positief antwoord geven. In het control panel is namelijk aan het kleinste detail gedacht.

Mooi, het eerste blije gezicht was gescoord!

Daarna werd Jeanette door het persoonlijke dashboard van de medewerker geloodst en getoond hoe de nieuwe BPI eruit ziet. Blij gezicht nummer twee was binnen!

Zij vroeg zich nog wel af of in de applicatie de huisstijl van Triple Jump en het logo kon terugkomen. Daar moesten de beide heren op antwoorden dat dit zeker op de roadmap staat, maar nu geen prioriteit heeft. Daarvoor was begrip.

Net als dat dit begrip er ook was voor het feit dat het platform nu nog geen functiematrix bevat, maar ook dat op een later moment gereed komt.

Goals, het onderdeel waarin ambitieplannen kunnen worden opgesteld en vastgelegd, kreeg weer een ruime voldoende. Maar wat Jeanette miste was een voortgangsindicator gekoppeld aan een eindejaar conclusie. Want zij wil per se geen gebruik meer hoeven te maken van papierenformulieren. En daarin staat zij natuurlijk niet alleen. Dus…

Dus ogenblikkelijk terug naar de tekentafel om die ontbrekende functionaliteit toe te voegen. Nog deze maand komen we met een geüpdate versie. Want klanten als Jeanette Bouman moeten natuurlijk wel tevreden zijn!

Werk ze,

Rolf Baarda

Leave a Reply