Best eng hoor

By 24 april, 2019Overig

Best eng hoor. Maar een moet de eerste zijn. En omdat wij met het rollenmodel willen voorkomen dat medewerkers vanwege materiële motieven doorgroeien naar het niveau van incompetentie – het zogenaamde Peter Principle – heb ik zelf de stoute schoenen maar aangedaan. Ik heb mijn Linkedin profiel als volgt aangepast.

Volgens Model Baarda ben ik gekwalificeerd als Volleerd Generalist. Generalist, omdat mijn team vindt, dat ik erin slaag om een nieuwe productmarktcombinatie neer te zetten in de vorm van het platform PeoplePoint. Volleerd, omdat ik vind dat mijn kwaliteiten als leider van het team nog moeten en kunnen groeien naar het niveau senior om het groeiende team ook in de toekomst te kunnen leiden. Gelet op mijn leeftijd, 61, heb ik daar ook nog alle tijd voor. Maar meer zit er voor mij niet in.

Ik noem dit mijn comfortprofiel. Gek genoeg is daar op Linkedin niet echt plaats voor ingeruimd. Wel voor mijn skills en dat soort zaken, maar niet waarin ik ben begrensd. Wanneer je mij met andere woorden gaat overvragen.

Mijn ultieme droom is dat meer mensen hun comfortprofiel (in welke rol voel ik mij volledig op mijn plek) delen via Linkedin. Wat vind jij, does it make sense?

Werk ze,

Rolf Baarda (linkedin: https://bit.ly/2W2PE4c)

Leave a Reply