Agile Belonen bij vlagen vermakelijk

By 5 maart, 2019Overig

Agile Belonen bij vlagen vermakelijk

De uitslag van het onderzoek dat door mij persoonlijk werd ingesteld naar aanleiding van vermeende malversaties in het boek Agile Belonen, het waarderen van toegevoegde waarde is onverbiddelijk: de door mij opgevoerde personen ter illustratie van diverse rollen zijn vernoemd naar mijn drie zonen en hun evenzovele vriendinnen. Over Kasper en Hannah berichtte ik al eerder. Terecht is nu vastgesteld dat Ruben, de middelste zoon, geen communicatie adviseur is, zoals in het boek wordt beweerd, maar ondernemer.

Orsi, zijn Hongaarse vriendin werkt niet bij hem op de klantenservice maar is in werkelijkheid junior consultant en mijn oudste zoon is weer geen consultant maar geeft les aan kinderen die moeite hebben met leren. Zijn ega is weer wel consultant en dus zeker geen business development manager bij een groot afvalverwerkend bedrijf. Beiden zijn verantwoordelijk voor de titel ‘opa’ die ik tegenwoordig met gepaste trots draag. Dit feit klopt dan weer wel.

Als je nu denkt dat Agile Belonen een familiekroniek betreft, dan heb je het toch mis. Het boek heeft duidelijk minder pretenties. Neemt niet weg dat er best vermakelijke stukjes in staan, zoals het verhaal over de visser en de slang.

Toen een visser eens zat te vissen en naast zich in het gras keek, zag hij een slang met een kikker in zijn bek. De man had medelijden met de kikker en probeerde hem voorzichtig uit de bek van de slang te bevrijden. Vervolgens kreeg hij echter medelijden met de hongerige slang. Omdat hij geen eten bij zich had, nam hij zijn heupfles whisky en goot de slang een paar druppeltjes in zijn bek. Vrolijk kronkelend ging de slang ervandoor. De kikker was blij en de man was blij dat hij zo’n goede daad had verricht. Hij dacht dat alles zo naar tevredenheid was afgehandeld – tot hij na een paar minuten iets in het gras hoorde ritselen en achteromkeek. Stomverbaasd zag de visser dat de slang weer terug was. Nu met twee kikkers in zijn bek. (Uit: H3 Prestatie bevorderende middelen)

Maar goed, ik kan mij voorstellen dat je nog even wil wachten. Niet erg. Bestellen van het boek kan altijd nog via https://lnkd.in/gdk6R2G

Werk ze,

Rolf Baarda

Leave a Reply