Waardeer de verschillen tussen medewerkers

Belonen makkelijk maken

Er loopt een rode lijn door mijn loopbaan als beloningsadviseur. Ontdekken, delen, gewoon doen, maar ongewoon zijn. Dat is in enkele woorden waar het bij mij om draait, al 25 jaar.

Voor ik Personeelswetenschappen ging studeren was ik verpleegkundige. Ik wilde met mensen werken en waar kun je dat beter doen dan in het ziekenhuis? Maar gedienstig achter de zaaldokter aanlopen was niet iets dat bij mij past (by the way: mijn vrouw is ook arts…). Dan maar weer de schoolbanken in. Achteraf gezien geen slechte zet.

Na mijn studie ben ik gaan werken als beloningsadviseur bij Berenschot. Voor hen heb ik het rapport Ken- en stuurgetallen voor Personeelsmanagement ontwikkeld en op de markt gebracht, waardoor het ondernemersbloed direct sneller begon te stromen.

Nadat ik bij Berenschot het vak had geleerd, werd mijn dienstverband beëindigd. Ook dat heb ik dus meegemaakt. Sollicitaties waren niet direct een succes, zodat ik als jonge vader gedwongen was verder te gaan als zelfstandig adviseur. Dat was in 1992. Ook dat bleek een goede zet.

Als functie-analist voelde ik mij vaak als een maatschappelijk werker. Ik vernam meer over het functioneren van medewerkers, dan over de inhoud van hun functie. Maar dat verscherpte wel mijn blik op de match functie-mens. Zo ontstond wat nu heet Model Baarda™, een rollenmodel dat niet alleen functies analyseert en waardeert, maar ook de toegevoegde waarde van medewerkers.

Want alleen ‘de stoel’ waarderen, zoals de grote adviesbureaus zo graag propageren, vind ik maar niets. Een organisatie bestaat toch zeker niet alleen uit stoelen? Of wel soms?

Ik blog veel, schrijf artikelen en af en toe een boek. Ik denk namelijk dat als ik weer wat heb ontdekt, er altijd wel een paar andere mensen zijn die met hetzelfde probleem zitten en zijn geholpen als ik daar wat over schrijf. En natuurlijk ook, omdat ik schrijven gewoon leuk vind. Het helpt mij ontzettend om ideeën compleet en kloppend te maken. Dus ja, er zit naast rood, ook wel wat blauw bloed in mij.

Nu heb ik besloten om alle kennis die in mijn hoofd zit in te bouwen in een compleet, professioneel en online beschikbaar instrumentarium dat voor iedereen bereikbaar is. Een instrumentarium om je vingers bij af te likken. Want mijn doel is nu dat klanten hun medewerkers zelfstandig kunnen ontwikkelen en belonen, zonder daarbij afhankelijk te zijn van dure adviseurs.

Mochten er toch nog acute, technische vragen zijn, dan ben ik beschikbaar, gratis en voor niets. Mijn missie is niet voor niets: Belonen makkelijk maken.

Model Baarda ™

De functiematrix en beloningssystemen die ik voor organisaties ontwikkel zijn gebaseerd op acht rollen.

Model Baarda is universeel, want toepasbaar in elke organisatie.

Meer over Model Baarda ™